Kai Robert Böttinger, Leena Kalliokoski, Heinz Gorges.

Alulux on yksi maailman johtavista modernien rullaverhojen, sälekaihtimien, ja autotallin ovien valmistajista. Alulux on perustettu 1960-luvulla ja sen tuotantolaitokset sijaitsevat Verlissä Saksassa. Aluluxista on kehittynyt osaamisensa ja luovuutensa avulla alan globaali edelläkävijä. Tuotteet on suunniteltu optimaalisesti asiakkaiden tarpeisiin. Alulux on ollut vuodesta 2012 lähtien osa Cement Roadstone Holdingia (CRH), jonka pääkonttori sijaitsee Dublinissa Irlannissa. Maailmanlaajuisesti toimivan rakennusmateriaalivalmistajan palveluksessa on noin 85 000 työntekijää. Konsernissa Alulux kuuluu ryhmään Shutters & Awnings (CRH SA), jonka palveluksessa on noin 280 työntekijää.

Aluluxin tavoite on liiketoiminnan kasvattaminen myös tulevaisuudessa. Alulux  keskittyy myös jatkossa kansallisiin ja kansainvälisiin rullaverho-, ovi- ja aurinkosuojamarkkinoihin. Kaihtimien osuus liikevaihdosta on noin 80 prosenttia ja rullaverhojen osuus noin 20 prosenttia.  Autotallin ovia valmistetaan noin 8 000 yksikköä vuodessa. Lähes puolet liikevaihdosta syntyy myynnistä ulkomaisille asiakkaille.

Alulux on sitoutunut vahvasti yhteistyöhön erikoistuneiden jälleenmyyjien kanssa myös vuonna 2019. Jälleenmyyjille tapahtuvan myynnin kautta Alulux tavoittaa eri tuotteiden loppukäyttäjät.    

Mäkelä on ollut Aluluxin tärkeimpiä strategisia toimittajia jo 25 vuoden ajan.

Yhteistyö on toiminut hyvin, ja voimme olla siitä ylpeitä. Mäkelä valmistaa Aluluxille noin 100 erilaista alumiiniprofiilia, mukaan lukien uuden Alulux-projektin Enext 3.0 profiilit. Aluluxin pitkäaikainen yhteyshenkilö Heinz Gorges on nyt jäämässä eläkkeelle ja uutena yhteyshenkilönä jatkaa Kai Robert Böttinger. He vierailivat Mäkelässä tammikuussa 2019. Odotamme hyvää yhteistyötä myös jatkossa.