Anodisointi parantaa alumiiniprofiilin kestävyyttä

Anodisointiyksikkömme jalostaa alumiinin luontaisia ominaisuuksia ja lisää alumiiniprofiilien korroosionkestävyyttä merkittävästi. Myös kappaleanodisointi on mahdollista.


Anodisointi on sähkökemiallinen pintakäsittelymenetelmä, jolla parannetaan alumiinin korroosionkestävyyttä ja kestoikää. Anodisoinnin ansiosta käsitelty pinta on siistin näköinen, ja se on myös helpompi pitää puhtaana. Tuotamme anodisointilinjalla luonnonväristä alumiiniprofiilia eri pinnoitevahvuuksilla. Anodisointi on yleensä viisas ratkaisu, ja etenkin sääolosuhteille alttiisiin kohteisiin tuleville alumiiniprofiileille se kannattaa tehdä. Esimerkiksi merivedelle alttiit osat on syytä anodisoida aina. 

Andosoinnissa alumiiniprofiili upotetaan anodisointiliuokseen ja sähkövirran avulla sen pinnalle kasvatetaan suojaava oksidikerros. 

Pinnoitusvahvuus valitaan käyttökohteen mukaan ja tarvittaessa voidaan tehdä pelkkä suoja-anodisointi suojaamaan pintaa esimerkiksi työstöjen aikana. Anodisointilinjalla voidaan pinnoittaa maksimissaan 7,8 m pituisia profiileja ja myös kappaleanodisointi on mahdollista.
Ripustuksesta johtuen profiilin päissä, toisinaan myös keskellä, saattaa olla ripustusjälkiä tai muodonmuutoksia, joten asiakkaan kanssa sovitaan tarvittaessa pintakäsittelylle asetettavat erityisvaatimukset.

Yhteistyökumppaneiden kautta voimme tuottaa profiilin myös värillisenä.