Yhdessä suunniteltu alumiiniprofiili

Parhaan mahdollisen lopputuloksen takaa hyvä suunnittelu, joka käynnistyy kartoittamalla ja kirjaamalla asiakkaan tarpeet ja vaatimukset tuotteelle. Asiakas saa käyttöönsä laajan ammattitaitomme esimerkiksi mekaniikka- ja kokoonpanosuunnitteluun sekä tuotekuvien ja 3D-mallien luomiseen. Alumiiniprofiilien suunnittelussa teemme aina läheistä yhteistyötä ja käymme vuoropuhelua asiakkaan kanssa.


Suunnittelulla varmistetaan tarvittavan materiaalin määrä, tuotteen toimivuus ja tuotannon tehokkuus. Nykyaikaisella työkalutekniikalla pystytään toteuttamaan yhä monipuolisempia alumiiniprofiileja. Oikean suunnittelun ja innovatiivisten ratkaisujen avulla kehitetään lopputuote, joka säästää myös kustannuksia.

Asiakas voi halutessaan olla mukana kaikissa alumiiniprofiilin suunnittelun vaiheissa. Näin puhumme koko ajan samaa kieltä ja suunnittelun lopputuloksena on korkealuokkainen, asiakkaan vaatimukset viimeistä piirtoa myöten täyttävä alumiiniprofiili.

Mitä alumiiniprofiililta vaaditaan?

Valmistamme 90 % alumiiniprofiileistamme asiakkaan tarpeiden mukaan. Suunnittelijamme ja/tai myyntineuvottelijamme käyvät yhdessä asiakkaan kanssa läpi profiilille asetetut vaatimukset pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Millaisissa lämpötiloissa tai olosuhteissa alumiiniprofiilia käytetään? Mikä on toimitusmäärä ja -aikataulu? Mitä erityisvaatimuksia tuotteelle on? Tarvitaanko esimerkiksi anodisointia tai maalausta? Millaiset mallikappaleet asiakas tarvitsee?

Alumiiniprofiilien suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon heti alusta alkaen sekä profiilin valmistettavuus että tuotteen ulkonäölliset ja toiminnalliset ominaisuudet. Siksi saumaton yhteistyö asiakkaan ja suunnittelijan välillä on erittäin tärkeää.

Suunnittelijoillamme on vahva kokemus ja monipuolinen alumiiniosaaminen; he tietävät tarkoin, kuinka ympäristöolosuhteet vaikuttavat alumiiniprofiilin valintaan ja mahdollisesti tarvittaviin pintakäsittelyihin. Profiilin pinnoitus esimerkiksi anodisoimalla antaa lisäsuojan vaativiin käyttökohteisiin, joissa olosuhteet ovat tavallista ankarammat.

Muistilista

Tarjouskäsittelyn helpottamiseksi olisi hyvä saada heti suunnitteluprosessin alkuvaiheessa mahdollisimman paljon tietoa halutusta tuotteesta – esimerkiksi:

  • profiilikuva PDF-, DWG- tai DXF -muodossa, myös käsin tehty hahmotelma riittää
  • alumiiniprofiilin käyttötarkoitus
  • mahdollinen pintakäsittely ja alumiiniprofiilin näkyvät pinnat
  • toiminnan kannalta tärkeät mitat
  • seostiedot
  • toimituspituus
  • tilauseräkoko ja vuosikulutus
  • asiakkaan yhteystiedot.

Alumiiniprofiilin suunnitteluun voit hakea inspiraatiota ja vinkkejä Mäkelä Alun Alumiiniprofiilit -julkaisusta. Löydät suunnitteluoppaan sivulta 7. Suoraan esitettä selailemaan pääset Issuu-tilillämme.