Vi är en del av våra kunders produktion

Vi har varit verksamma inom metallindustrin redan i 80 år. Aluminiumprofiler har vi tillverkat i över 25 år. Våra tjänster som skapar mervärde för kunden är ett resultat av ett långvarigt utvecklingsarbete.


Mäkelä Alu är ett familjeföretag som fokuserar på aluminiumprofiler och redan har en 80 år lång historia inom metallindustrin. I över 20 år har vi fokuserat vår verksamhet på pressning och ytbeläggning av aluminiumprofiler. Vi utvecklar ständigt våra produktionsutrymmen, vår logistik och vårt kunnande. Ungefär 90 % av produkterna är aluminiumprofiler designade fullständigt efter kundernas behov. Vid sidan av aluminiumprofilproduktionen skapar våra mångsidiga logistik- och extratjänster mervärde för kunden till exempel genom att minimera lagringskostnaderna: vid behov lagrar vi kundens profiler i våra egna utrymmen. Via vårt nätverk av sakkunniga  producerar vi även krävande exxtratjänster från CNC-bearbetning och figurytbeläggning till slipning, polering och sammansättning. Bekanta dig med våra lagrings-, logistik- och ytbeläggningstjänster här.

Partnerskap under hela produktionsprocessen

Vår effektiva och moderna produktion tillverkar produkten högklassigt, konkurrenskraftigt och enligt överenskomna tidtabeller. De moderna maskinerna och den nyaste informationstekniken säkerställer ett förstklassigt slutresultat. Vi fastställer den rätta verksamhetsmetoden tillsammans med kunden redan i planeringsskedet för produkten. Så ser vi tillsammans till att hela produktions- och leveransprocessen håller hög kvalitet. Vi samlar regelbundet in feedback och strävar efter att utveckla vår verksamhet enligt kundens önskemål och behov.

Se Mäkelä Alus företagsvideo.