Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Nyheter

Med kontroll investerar man i olika steg för att möta kunders behov

Vi svarar på framtidens utmaningar. Förra året gjordes investeringar på 10 miljoner EUR som vi använder för att uppgradera produktionen och effektivisera processerna.

– Vi inledde investeringsprogrammet med att byta ut vår första presslinje som har betjänat oss väl i nästan 30 år. Den gamla P1-presslinjen ersattes av en ny P4-presslinje, säger verkställande direktör Markku Välimäki.

Nedmonteringen av den gamla presslinjen påbörjades i november 2016. Monteringen av den nya presslinjen startade i början av februari 2017. Den nya presslinjen togs i bruk under mars.

– Nu i början av juni ser vi ett mycket positivt resultat av den nya presslinjen. Installation av en så här pass betydande presslinje kräver bra förberedelser och uppstarten tar flera veckor för att allt ska fungera som det ska. P4 kommer på ett utmärkt sätt motsvara våra strategiska satsningar om bland annat så snabbt och flexibelt som möjligt kunna producera små serier för våra kunders varierande behov, avslutar Markku.

Under slutet av året och under 2018 kommer företaget ytterligare utvecklas med investeringar i bland annat den logistiska kapaciteten för pulverlackering samt i höglagrets funktioner.

– Vi satsar även på immateriella investeringar som exempel att ge personalen kompetens höjande åtgärder genom utbildning. Det går att öka utnyttjandegraden och effektiviteten även med den befintliga utrustningen. Det som krävs är mod och beslut om att ta steg mot förbättring, och det gör vi nu på ett kontrollerat sätt. För att företagets ska lyckas är det sammantaget viktigt att hela personalen även i fortsättningen är mångkunnig.

Nyheter

Archives

Ta kontakt

    Fråga, berätta, begär en offert eller föreslå en avtalad tid.