Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Nyheter, Okategoriserad

Verksamheten vid den nya linjen för pulverlackering i Kuusankoski inlett

Vi har investerat i en ny och modern linje för pulverlackering och uppstarten har förberetts hela våren. Linjen för pulverlackering finns i Voikkaa i Kuusankoski i Sydöstra Finland. Projektet har framskridit enligt planerna och uppstarten kommer att slutföras i slutet av sommaren.

– Förberedelserna har framskridit bra. Vi började testa linjen för pulverlackering i slutet av april och pilottillverkningen inleddes i maj. I slutet av maj levererades de första kundprofilerna, berättar Tomi Pilbacka, produktionsdirektör vid Mäkelä Alu.

De anställda inom ytbehandling, logistik, IT och kvalitet vid verksamhetsstället i Luoma-aho fungerade som stöd vid uppstarten. Arto Kokkoniemi har anställts som arbetsledare vid den nya linjen för pulverlackering. Utöver arbetsledaren finns till en början nio anställda i Voikkaa. Man planerar att på ett kontrollerat sätt utvidga enheten tills den slutligen fungerar i tre skift.

– Uppstarten genomförs stegvis genom att utöka antalet olika färger och profiler som ska lackeras. Lackeringsenheten i Luoma-aho tar hand om de resterande kundleveranserna med nuvarande metoder. De kundleveranser som har planerats för Voikkaa i slutet av juli 2019 avgår i sin helhet från Voikkaa, berättar Pilbacka.

Ett viktigt steg

Uppstarten för den nya linjen för pulverlackering är ett viktigt steg för Mäkelä, eftersom profiler från Mäkelä tidigare inte har ytbehandlats någon annanstans än i Luoma-aho.

– Vi är förväntansfulla och entusiastiska även i Luoma-aho. – Med hjälp av en större lackeringskapacitet kan vi upprätthålla och förbättra vår serviceförmåga och på så sätt göra det möjligt för våra kunder att utveckla sin egen produktionsprocess. Vi talar om en så kallad strömmande produktionsprocess, som inkluderar bland annat en lagringstjänst, en del av vårt AluServices-koncept, berättar Mäkelä Alus styrelseordförande Petri Mäkelä.

Fler lagerplatser

Tack vare Voikkaa ökar även kapaciteten för Mäkeläs lagringstjänst.

– Lagerkapaciteten ökar, vilket medför ännu smidigare tjänster än tidigare för våra kunder, som utgör en viktig del av bolagets strategi. Vi är glada över att vi nu kan sälja mer lagerutrymme, något kunderna har önskat sig. Lagringstjänsten är behändig för kunden, eftersom man på detta sätt sparar egna lagringskostnader när fastighetsrelaterade utgifter inte uppstår för kunden själv, säger försäljningsdirektör Mika Korkea-aho.

Voikkaa har ett smidigare läge med tanke på leveranser i södra Finland. Tack vare läget sparar man tid vid vissa leveranser och leveranssäkerheten förbättras.

Nyheter

Archives

Ta kontakt

    Fråga, berätta, begär en offert eller föreslå en avtalad tid.