Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Nyheter

Vi investerar i ny kapacitet med senaste teknologi för pulverlackering

Investeringens värde uppgår till cirka tre miljoner euro. Uppstarten, det vill säga, igångkörningen av investeringen sker våren 2019. Vi har under senaste och innevarande år uppgraderat sin produktion i Luoma-aho i Alajärvi till ett värde av sammanlagt 10 miljoner euro. Den nya linjen och ett lager byggs i Kuusankoski i Kymmenedalen.

Investeringen för pulverlackering omfattar även en förbättring av lagerberedskapen. Lagerkapaciteten ökar, vilket medför bättre erbjudande än tidigare för våra kunder.

– Med hjälp av den här investeringen kan vi upprätthålla och förbättra vår serviceförmåga och på så vis göra det möjligt för våra kunder att utveckla sin egen produktionsprocess. Vi talar om en så kallad strömmande produktionsprocess, som inkluderar bland annat en lagringstjänst, en del av vårt AluServices-koncept, berättar Mäkelä Alus styrelseordförande Petri Mäkelä.

Investeringen ökar Mäkelä Alus kapacitet för pulverlackering med cirka 50 procent och den linje man investerar i representerar den senaste teknologin inom branschen.

 

Vårt nya verksamhetsställe finns i Kuusankoski

Vi gör en betydande öppning även vad gäller verksamhetsställen, eftersom den nya linjen för pulverlackering med tillhörande lager kommer att finnas på en ny ort i Finland: Kuusankoski.

– Med detta val blir vår service mer heltäckande och snabbare. Vår produktionsanläggning med tillhörande kontor har i årtionden funnits i Luoma-aho och därför är detta ett viktigt steg för oss. Vårt verksamhetsställe i Luoma-aho sysselsätter nästan 300 personer. Under det senaste året har vi rekryterat över 70 nya medarbetare till Luoma-aho, berättar Mäkelä.

Anledningen till investeringen är den positiva utvecklingen på marknaden för byggnadsindustri och ökad efterfråga från våra kunder av pulverlackerade aluminiumprofiler.

– Vår mission är att kunna förbättra våra kunders konkurrenskraft på marknaden. Vår strategi är att kunna erbjuda våra kunder en överlägsen serviceupplevelse och inrikta vår produktionsprocess i enlighet med kundernas behov. Investeringarna är nödvändiga för att vi ska kunna uppnå dessa mål, tillägger Mäkelä.

Nyheter

Archives

Ta kontakt

    Fråga, berätta, begär en offert eller föreslå en avtalad tid.