Tunnemme vastuuta ympäristöstämme

80-vuotinen toiminta omassa kylässä on luonut perheyritykselle itsestään selvät, ympäristöä kunnioittavat ja vastuulliset toimintatavat. Kaikki päästömme ilmaan, veteen ja maahan ovat jatkuvan seurannan alla ja toimenpiteitä niiden minimoimiseksi kehitetään jatkuvasti. Mäkelä Alu onkin aina ollut edelläkävijä ympäristöasioissa.


Tehokas logistinen järjestelmämme on panostus ympäristöystävällisyyteen. Kun alumiiniprofiilin tuotanto, pintakäsittely ja mahdollinen jatkojalostus tapahtuvat samassa tehdaskompleksissa, esimerkiksi kuljetusten hiilijalanjälki katoaa olemattomiin. Pyrimme kehittämään tuotanto-, toimitus- ja varastointitapojamme jatkuvasti yhä kestävemmiksi.

Myös suljettu tuotantoympäristömme, jossa kaikki kierrätykseen kelpaava materiaali kerätään talteen jatkokäsittelyä varten, on olennainen osa ympäristöstä ja luonnosta huolehtimista. Kaikki prosessissa syntyvä romu kierrätetään omassa valimossamme uudeksi raaka-aineeksi tuotantolinjoille. Huolehdimme tuotteidemme koko elinkaaresta – myös käytöstä poistetut alumiiniprofiilit voidaan sulattaa ja käyttää kierrätysmateriaalina.

Kaikkia toimintojamme ohjaa sertifioitu ympäristöjärjestelmä ISO 14001. Käytämme vesivoimasertifioitua, päästötöntä sähköä. Käyttämämme sähkö ei siis tuota lainkaan Co2-päästöjä. Vesivoimalla tuotetun sähkön sertifikaattimme löytyy täältä.