Olemme kehittäneet AluInterface Lite -tilauspohjan, jotta tilauksen tekeminen onnistuu kaikilta asiakkailtamme sähköisesti. Valmis tilauspohja tekee tilaamisesta vaivattomampaa ja nopeampaa. Samalla se varmistaa, että saamme tilaustiedot muodossa, josta ne voidaan lukea järjestelmäämme sähköisesti. Näin tilaus on myös tuotannossa entistä nopeammin.

Jo vanhastaan meillä on käytössä asiakkaiden omiin toiminnanohjausjärjestelmiin integroitava AluInterface-palvelu. Se soveltuu parhaiten suurille tilausrivimäärille tai asiakkaille, jotka pystyvät välittämään tilaustiedot meille ennakkoon määritellyssä sanomamuodossa.

Uuden AluInterface Lite -tilauspohjan käyttö ei puolestaan vaadi ERP-yhteyksiä, ja sen vuoksi se soveltuu myös pienien ja satunnaisten tilausten tekemiseen.

 

Helpommin tilattu, nopeammin käsitelty

Tilauspohja on selkeä täyttää ja käyttää. Käyttöönotto vaatii vain Excel-lomakkeen lataamisen asiakkaan omalle koneelle. Asiakas syöttää lomakkeeseen tuotteet, niiden määrät ja tarvittavat käsittelyt ja lähettää tilauksen nappia painamalla.

Tilauksesta tulee saman tien kopio asiakkaan sähköpostiin. Tällöin kannattaa vielä tarkistaa, että tilaus on toivotunlainen. Myöhemmin sähköpostiin tulee vielä toimitusajan vahvistus tuttuun tapaan.

– Tilauspohjaa käyttämällä varmistetaan, että kaikki tarvittavat tiedot ovat tilauksessa mukana. Samalla voidaan estää manuaalisessa käsittelyssä mahdolliset satunnaiset virheet, kuvaa tilaus-toimitusprosessin omistaja Terhi Rajala.

Näin tilauksen käsittely nopeutuu ja tilaukset saadaan myös kuormitettua tuotantoon entistä nopeammin.

– Toiveenamme on, että asiakkaat hyödyntäisivät sähköisiä tilauspalveluitamme mahdollisimman paljon. Oman myyjäsi kanssa pääset sopimaan juuri sinulle parhaiten sopivan tilausmallin, sanoo Rajala.

 

Valmis lomake vähentää vaivaa ja värkkäämistä

Myyntijohtaja Mika Korkea-aho kertoo, että myyjät lähettävät tämän vuoden aikana AluInterface Lite -tilauspohjan asiakkailleen ja opastavat sen käytössä. Tilauspohjan voi myös tilata omalta myyjältä vaikka saman tien.

–Toivomme, että lomakkeesta on apua asiakkaillemme kiireisessä arjessa. Kun lomakkeen täyttää, ei tarvitse miettiä, onko kaikki oleellinen varmasti mukana. Vapaamuotoisesta sähköpostitilauksesta jotain saattaa unohtua, ja silloin myös tilauksen käsittely viivästyy. Lomakkeesta on siis hyötyä monin tavoin, Korkea-aho sanoo.

Kun täytetyn lomakkeen tallentaa koneelleen, seuraava tilaus on entistä nopeampi tehdä sen tietojen pohjalta.

Tilausta tehdessä tarvittavat profiilinumerot voi tarkistaa edellisestä tilausvahvistuksesta tai omalle myyjälle soittamalla.